Uncategorized

Какво трябва да знаем за различните видове автогуми съобразно необходимите свойства

Какво трябва да знаем за различните видове автогуми съобразно необходимите свойства

Автогумите определено са между най-съществените части за всеки автомобил. Вашите автогуми имат службата за достигането на отлична лекота и комфорт при движението на автомобила , и обещават сигурността , спрямо автогумите, както на човека зад волана , така и на всички наоколо. Когато искате да постигнете тези очаквания обаче, най-добре да заложите на изпитано точните автогуми. В продължението на статията ще разгърнем причинните фактори, които е препоръчително да бъдат разгледани под внимание при закупуването . В допълнение, ще ви дадем няколко изгодни указания нужни при следходните дейности по монтаж , така че всичко да протече по наистина най-гладкия и сигурен начин за вас.

Автогуми – полезно при монтажа

По пътя на логиката след покупката на нови автогуми, идва време и за техния монтаж на съответното превозно средство. Тогава също има няколко улесняващи методи , които е находчиво да направите. Прочетете кои са те в продължението на текста:

доверете се на професионалисти – монтирането на автогуми е процес, който се налага да се извършва само и единствено от специалисти , работещи в автомобилни сервизи. Не се залавяйте да правите опити на своя глава , защото всяка неточно поставена автогума е вероятно по-нататък да да бъде следствие за някои неприятни злополуки на пътя .

задните автогуми в много добро състояние – задните колела стандартно не са в пряка връзка с волана на автомобила, което прави сцеплението с пътната настилка много по-деликатно . В този ред на мисли е добре отзад да се направи монтаж на по-новите или запазени автогуми осигуряващи добър контрол върху колата и минимализирането на затормозяващите случки по време на каране .

Вижте нашите автогуми 1
Вижте нашите автогуми

Как да улучите подходящите автогуми?

Не е зле при търсенето на автогуми да се вземат под око няколко много съществени фактора и качества. Тези съображения ще ви са от помощ да разберете кои са най-прилягащите и пасващи автогуми за вашето превозно средство . Те водят своето начало от размера и различните индекси на автогумите, и достигат до елементи като тяхната цена и роля. По-нататък в текста ще узнаете онова, което трябва да знаете за посочените детайли, имащи важна роля в момента на подбиране .

# Съществени моменти, имаме предвид в подбора на автогуми

Размер – размерът естествено е една от важните характеристики, които е наложително да се планират. За всяка една кола си има препоръчителен размер автогуми, най-често посочен в нейното ръководство . Със сигурност прегледайте това упътване и се съобразете с написаните в него параметри. Спирането на неточен за вашето превозно средство размер автогуми може да бъде последвано от някои неприятни ефекти при управление, като например извънредна консумация на енергия , стържене при завои и т.н.

Товарен и скоростен индекс – два индеска , които също са от истинско значение в хода на избор на автогуми. С какво в същност се свързват те? Товарният индекс е показател за тежината, която съответната автогума е способна да издържи . От своя гледна точка пък скоростният индекс улавя най-голямата пределна скорост за определената автогума. Или казано с други думи , товарният и скоростният показатели представят границите при функцията на дадените видове и модели автогуми, с които всеки един шофьор е длъжен да изпълнява .

Цел – под „роля“ разбираме в каква пътна обстановка най-много ще се прилагат точно тези автогуми. Непостоянната ситуация на пътя иска и разнородни методи и особености от позиция на автогумите. Автогумите, специализирани за шофиране в градска среда , със сигурност обещават по-ниска консумация на гориво и максимално кратък спирачен път. Ако обикновено пътувате по магистрали или други главни пътища, основни за покупката на автогуми са тяхната издръжливост на високи скорости, доброто взаимодействие с пътя и последващият комфорт при управление.

Стойност – напълно естествено колкото по-доброкачествени автогуми желаете да поставите на своето превозно средство, толкова по-скъпа цена ще се наложи да платите за тях. Въпреки това проучете детайлно за кой модел кола са ви нужни , къде планирате да го шофирате и кой тип детайли на автогумите са от огромна потребност за вас. Така ще сполучите да реализирате наистина доброто и удовлетворяващо за вас съотношение между цена и качество при покупката на автогуми.

Разновидности автогуми 2
Разновидности автогуми

Летни автогуми

– подхождат идеално на сезонните условия по време на жаркия пролетно – летен етап в родината. Детайлите, от които са изобретени те, предпазват от изхабяване при бързи скорости, както и проблеми вследствие на жегите . Поставяйки на автомобила си летни автогуми, бихте могли да бъдете убедени , че те ще се съхранят в изрядно състояние за доста дълъг времеви период .

Подходящи за всеки сезон автогуми Изработени с идеята да се прескочи отегчителната и непоносима за много шофьори на автомобили смяна на автогумите по два пъти годишно . Макар и да не успяват изцяло да компенсират зимните или летните такива, те обхващат голяма част от характеристиките на двата типа и осигуряват запазването на необходимте нива на сигурност при управление на автомобила. От една страна всесезонните автогуми осигуряват изрядното придвижване на колата през зимата, а от друга – са издръжливи на познатите летни горещини.

Видове автогуми 3
Видове автогуми

Зимни разновидности автогуми

– те са създадени да осигурят сигурното движение на колата в тежки зимни обстоятелства, често включващи фактори като дъждовни пътища , виелици и замръзнали участъци . Знаейки за тези обстоятелства имат каучукова смес , притежаваща наложителната еластичност при слаби температурни нива и гарантираща точното взаимодействие с пътната настилка. Зимните автогуми нормално се слагат през октомври или ноември и се свалят пролетно време, когато сме сигурни , че зимата и валежите са със сигурност отминали .

Повече за  автогуми 4
Повече за автогуми

Препоръки след монтирането на автогумите

след поставянето – след самото монтиране, не спирайте периодично да преглеждате състоянието на автогумите. Внимавайте за видими променени нива в налягането им, външни засягания , усложнения и още вероятно неблагоприятни дадености . Ако установите подобни, задължително решете проблема , за да е ваша безаварийността по пътя .

Достъпи стойности

– в платформата ще намерите автогуми на страхотно ниски и подходящи за вас цени. Нашите експерти постоянно проследяват вълните на нашия пазар в този смисъл , за да отстоява гарантирана изгода за доверените ни купувачи.

Заповядайте да прегледате разновидностите ни на автогуми

Прегледайте списъка на сайта ни и посочете точните автогуми за своето превозно средство ! Вижте и останалите ни предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Повече за  автогуми 5
Повече за автогуми
Повече за  автогуми 6
Повече за автогуми
Разгледайте автогуми 7
Разгледайте автогуми
Най-добрите автогуми 8
Най-добрите автогуми
Голямо разнообразие автогуми 9
Голямо разнообразие автогуми

Автогуми – полезно при монтажа
Как да улучите подходящите автогуми?
Летни автогуми
Зимни разновидности автогуми
Препоръки след монтирането на автогумите
Достъпи стойности
Заповядайте да прегледате разновидностите ни на автогуми

Leave a Reply