Uncategorized

Мото гуми – полезна статия по темата

Мото гуми – полезна статия по темата

Мото гумите са истински важен елемент за всяко превозно средство от типа . Управлението на мотоциклет и сходни такива превозни машини имащи мото гуми, реално задава по-голяма опасност от управлението на кола . И недотолкова перфектнотосъстояние на мото гумите в допълнение ще подхрани шанса за пораждане на тягостни произшествия, без предпоставки от това за кой тип марка мотоциклет говорим и с какви шофьорски умения разполагате . Заради това е от реална значимост да предпочетете целесъобразните и приложими мото гуми за превозната ви машина . В този материал ще обобщим най-важните елементи , изпълняващи роля в направата на селекция, както и разновидности страхотни практики ангажирани с сигурната грижа за мото гумите.

Мото гуми и тяхното закупуване – съществени критерии и елементи

Когато купувате мото гуми, е необходимо да проследите няколко значително важни техни параметри. Сред определените параметри са ширината , височината и формата на профила , както и спецификите на притежаваните джанти. Още данни за всички от споменатите компоненти относно закупуването на мото гуми имате възможността намерите в редовете по-долу .

Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата форма на профила за нашата машина

Формата на профила е друга страна на мото гумите, която рефлектира действие върху извършването на движение на превозното средство . И в това положение е по-подходящо да се приемат под внимание характерностите на различните видове форми на профила във връзка с типовете обстоятелства на пътя . Плоската форма на профила практически спомага за по-сигурното движение в изправена линия , но забавя фактически промяната на посоката и извършването на завои от въпросното превозно средство . Облият профил пък ще създаде по-леко задействане на завоите и по-лек стабилитет движейки се напред .

Голямо разнообразие мото гуми 1
Голямо разнообразие мото гуми

Мото гуми – какъв тип са елементи подбирайки джантите

Когато става дума за мото гуми, е добре да се проследяват и съществено значимите отличителности на джантите им. Широчината на джантата примерно е нужно задължително да отговаря на на мото гумата, като се приемат само минимални разлики в насоката на този изглед. За максимално оптимизирана дейност по намиране на нужната джанта, в доста положения фирмите излагат по няколко на брой ширини на джанти, съответстващи на точен тип мото гума. Точната комбинация между мото гума и джанта допринася относно устойчивостта на превозната машина докато е в движение и достигането до осъществена прецизност по отношение на управлението му.

Изправени пред избора стара или неупотребявана мото гума

Когато си купите нова мото гума, дали можете да бъдете убедени, че тя наистина е нова? Възможно е примерно мото гумата да е била прибрана в склад за значително дълъг период от време , преди вашата покупка . Най-ефикасният начин да разберете реалната истина , е като прегледате номера на идентификацията DOT. Той се намира в от страни на мото гумата. Важната информация относно нейната възраст ще ви дадат крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях показват годишната седмица, през която е създадена определената мото гума, а следващите две – и самата година . В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, следователно тя е създадена през 23-тата седмица от 2009 година. Както сами се досещате , благодарение на DOT кода сте свободни да се запознаете изцяло точно времето на направа на мото гумата, закупена от вас в момента .

Видове мото гуми 2
Видове мото гуми

Мото гуми – не забравяйте да извършите оглеждане на на видът отвън

Едно напълно стандартно оглеждане на външния вид на мото гумите може да ви каже много за състоянието им. Къде по-скоро е необходимо да обърнете внимание при такъв преглед? Следете за това по мото гумите дали съществуват надрасквания , разкъсвания и още видими неблагонадеждни белези. В допълнение , своевременно премахвайте елементи като камъчета , пръст и т.н. В бъдещ план тези елементи биха оказали лошо влияние върху характеристиките и функциите на мото гумите.

Огромно разнообразие от мото гуми 3
Огромно разнообразие от мото гуми

Желаем да имаме идеално сцепление между мото гумата и повърхността

Колкото повече е профилната площ , толкова по-работещо ще бъде и действащото взаимодействие. Едновременно с това обаче е хубаво да се има предвид , че просторната профилна широчина подсилва и действието на триене на мото гумите и настилката , което води до затруднено променяне на насоката на движение. Или още , ще трябва да направите повече усилия, за да постигнете наложителния завой. От друга страна , умалената профилна ширина довежда до по-бързи и по-маневрени завои , но също така отслабва цялостния стабилитет на превозното средство при непосредствено движение.

Мото гуми – поддръжка на доброто равнище на налягането

Съществено важен момент във връзка с мото гумите е да държите оптималното им ниво на налягане. В никой вариант не оставяйте мото гумата да омекне, понеже при загряването й е възможно да доведе до спукване. А това по време на движение би могло да доведе до сериозни инциденти с много нехубави последици. От друга гледна точка , не е препоръчително да повишавате твърде налягането на мото гумите. Последното ги прави неустойчиви към похабяване и още намалява стабилитета на превозната машина. Профилактичното проверяване и проследяване на стандартното налягане е единствения метод да си осигурите дълъг живот на мото гумите, също и максимална сигурност и защита в движението .

Оферти за мото гуми 4
Оферти за мото гуми

Мото гуми – защо е важна ширината на профила в избора ни

широчината на профила на мото гумата вероятно трябва да бъде възприемана като водещ елемент побирайки материали от този тип . Потребността за това е скрит в мотива, че тя поддържа значима роля за осигуряването на перфектно единство на мото гумата и пътната повърхност .

Не чакайте да ни потърсите и да намерите точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и подберете най-удачните мото гуми за вашия мотоциклет! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Вземете мото гуми 5
Вземете мото гуми
Изключително добри мото гуми 6
Изключително добри мото гуми
Вижте мото гуми 7
Вижте мото гуми
Изключително добри мото гуми 8
Изключително добри мото гуми
Изберете нашите  мото гуми 9
Изберете нашите мото гуми

Мото гуми и тяхното закупуване – съществени критерии и елементи
Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата форма на профила за нашата машина
Мото гуми – какъв тип са елементи подбирайки джантите
Изправени пред избора стара или неупотребявана мото гума
Мото гуми – не забравяйте да извършите оглеждане на на видът отвън
Желаем да имаме идеално сцепление между мото гумата и повърхността
Мото гуми – поддръжка на доброто равнище на налягането
Мото гуми – защо е важна ширината на профила в избора ни
Не чакайте да ни потърсите и да намерите точните мото гуми

Leave a Reply